Tips

* Vul uw profiel zo volledig mogelijk in. Zo heeft u meer kans om een goede match te vinden.

* Wij kijken regelmatig de profielen na. Tegelijkertijd gaan we er ook vanuit dat u zelf alert blijft en niet met iemand een samenwerking aangaat als u twijfels heeft.

* Wanneer een zorgondersteuner geregistreerd staat kunt u dit controleren op de site van de kamer van koophandel. www.kvk.nl

 

Tips voor de zorgvrager

* Vraag tijdens een kennismakingsgesprek met een zorgondersteuner of iemand bij het gesprek aanwezig kan zijn waar u vertrouwen in heeft. 

* U kunt er ook voor kiezen om het kennismakingsgesprek te voeren op neutraal terrein.

* Bereid u goed voor op het kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat uw hulpvraag tijdens het gesprek duidelijk naar voren komt en welke verwachtingen u heeft ten aanzien van de mantelzorgondersteuner. Welk werk er moet worden verricht op welk tijdstip/dag en welke vergoeding hier tegen over staat. Als u twijfels heeft is het belangrijk om er nog even over na te denken.

* U kunt een mantelzorgondersteuner vragen naar zijn/haar CV, zo kunt u kijken welke ervaring iemand heeft.

* Schroom niet om iemand te vragen naar een ID kaart of paspoort.

* Als iemand boodschappen voor u doet, geef dan nooit uw pinpas mee, maar zorg ervoor dat u contant geld in huis heeft.

* Als u denkt dat iemand verkeerde bedoelingen heeft hou ons dan op de hoogte via het contactformulier op de homepage of via info@regelzelfuwzorg.nl 

 

Tips voor de zorgondersteuner

* Als u boodschappen voor iemand doet, neem dan nooit een pinpas met pincode mee, maar vraag om contant geld en neemt het bonnetje mee terug zodat u nooit beschuldigd kan worden van fraude.

* Bereid u goed voor op het kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat de hulpvraag van de mantelzorgvrager tijdens het gesprek duidelijk naar voren komt en welke verwachtingen iemand heeft ten aanzien van de zorg die hij/zij wenst te ontvangen op welk tijdstip/dag en welke vergoeding hier tegen over staat. 

* Zorg tijdens het kennismakingsgesprek dat u een ID of paspoort kan laten zien en eventueel een CV.

* Wees als zorgondersteuner er van bewust dat u zelf de belastingaangifte moet verzorgen. U moet dus zelf bijhouden hoeveel u verdiendt en hoeveel belasting u moet afdragen. 

* Als u denkt dat iemand verkeerde bedoelingen heeft hou ons dan op de hoogte via het contactformulier op de homepage of via info@regelzelfuwzorg.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WA button Klantenservice