BIG registratie

Als u in Nederland in de zorg werkt, moet u zich registreren als professional. Dat is verplicht voor artsen, tandartsen, apothekers, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen.

 

Wat zijn de voordelen van een BIG-registratie? Iedereen kan het register bekijken. Wilt u weten of uw zorgverlener bevoegd is om zijn of haar beroep uit te oefenen? Dan kunt u de zorgverlener in het BIG-register op naam zoeken of op BIG-nummer. Iedere zorgverlener heeft zo'n uniek, persoonsgebonden BIG-nummer. Vraag dit nummer aan uw zorgverlener.

https://zoeken.bigregister.nl/Kwaliteitsregister V & V

Ook als (kraam)verzorgende kunt u zich  registreren bij het kwaliteitsregister V&V. Om ingeschreven te blijven bij het kwaliteitsregister V&V moet u elke 5 jaar 184 uur aan deskundigheidsbevordering besteden. U kunt uw cliënten inzage geven in uw digitale portfolio.

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.venvn.nl/V-VN/Kwaliteitsregister-V-V

 

SKJeugd

Voor jeugdzorgwerkers is er de SKJeugd. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Ook hier moet u zich elke 5 jaar registreren en moet u voldoen aan bepaalde eisen voor scholing, reflectie en werkervaring. Als u zich wilt registeren als zelfstandige dan moet u een inschrijving bij de KVK kunnen laten zien. https://skjeugd.nl/

 

 

WA button Klantenservice